Terug naar de resultaten
 in Tilburg 5014 BB

De Tricotage

5014 BB Tilburg

Omschrijving

Geniet van de rust midden in de stad. Rust, ruimte en bruisende stadse mogelijkheden om de hoek. In het verlengde van de Tilburgse Spoorzone ligt Loven Besterd. De opkomende wijk heeft alles wat Tilburg zo’n fijne woonplek maakt: het is er gemoedelijk, dynamisch en bómvol sfeer. Voor deze 34 nieuwe woningen op het terrein van een oude textielfabriek geldt hetzelfde. De woningen zijn...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 266.500,- tot € 345.000,- Gebruiksoppervlakte 83 m² t/m 115 m² Inhoud 329 m³ t/m 455 m³ Perceeloppervlakte 77 m² t/m 118 m² Start Verkoop 26-10-2019 Aantal kavels 34 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 4 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Geniet van de rust midden in de stad. Rust, ruimte en bruisende stadse mogelijkheden om de hoek. In het verlengde van de Tilburgse Spoorzone ligt Loven Besterd. De opkomende wijk heeft alles wat Tilburg zo’n fijne woonplek maakt: het is er gemoedelijk, dynamisch en bómvol sfeer. Voor deze 34 nieuwe woningen op het terrein van een oude textielfabriek geldt hetzelfde. De woningen zijn ruimtelijk, comfortabel en het bruisende stadsleven bevindt zich om de hoek. De Tricotage is vernoemd naar tricotagefabriek Charma die gevestigd was op deze locatie, 10 minuten lopen van het stadscentrum en het treinstation. Nu is daar ruimte voor vernieuwing, in de vorm van 34 moderne woningen. Waar de historie enerzijds voelbaar blijft dankzij de industriële setting, proef je in Loven Besterd ook de innovatie en ambiance die de industriestad typeert. Koffietentjes, hippe hotspots en creatieve startups - allemaal op loopafstand.

Er komen vier verschillende type woningen bij de Tricotage:

Type A (22 woningen):

Lange straten zijn kenmerkend voor het Tilburgse binnengebied, en dat is waar Woningtype A op is afgestemd. De shed daken, gebaseerd op oude fabriekshallen, en de gevels passen perfect bij de bestaande industriesfeer. De woningen kijken enerzijds uit op een stadsparkje, en anderzijds op de oude, centraal gelegen schoorsteen. De lichtgrijze stenen, antraciete daken en witte kozijnen van de A-woningen zijn licht en fris. Ze zorgen voor rust tussen al het groen.

Kenmerken:
- Tuin 1 t/m 14 Tuin gelegen op het oosten;
- Tuin 16 t/m 23 Tuin gelegen op het westen;
- Toegang tot de tuin vanaf het gangpad;
- Parkeren op openbare parkeerplekken;
- Woning voorzien van een berging;
- Een uniek ingebouwd bankje in de voorgevel;
- Uitbouw mogelijkheden van 120cm en 180cm.

Het speelse schuine dak maakt de woning letterlijk af. Met een groot dakraam en zonnepanelen worden de spitse en de flauwe zijde van de shedkap optimaal benut. Om het sociale aspect van deze woonwijk te benadrukken, zijn tot slot grijze bankjes geïntegreerd in de gevels. Zo word je niet alleen blij van de binnenkant, maar ook van het exterieur van je huis. Vind je je woonkamer te klein? Met een aanbouw creëer je direct extra leefruimte. De tuin wordt dan wat knusser, maar je krijgt er binnen extra leefruimte voor terug. Een klein stukje aanbouw levert al veel meer licht en lucht op.

Type B (9 woningen):
Ben je gevallen voor de industriestad Tilburg? Dan kan Woningtype B weleens de woning zijn die jij zoekt! De rode bakstenen en rechte lijnen passen perfect in het plaatje van de oude textielfabriek. De indeling biedt volop ruimte voor je persoonlijke invulling. Zo kun je alles naar eigen wensen en stijl inrichten. Woningtype B staat aan de buitenrand van De Tricotage en heeft een diepe tuin. Of je nu met een gezin, partner of alleen verhuist naar de Zuid-Oosterstraat, er zijn volop mogelijkheden om het plekje helemaal eigen te maken.

Kenmerken:
- Bouwnummers 24 t/m 32
- Tuin gelegen op het noorden.
- Toegang tot de tuin vanaf het gangpad
- Parkeren op openbare parkeerplekken;
- Woning voorzien van een berging;
- Uitbouw mogelijkheden van 120 en 180 cm.

In overleg met de kopersadviseur zijn er verschillende opties om je woning naar eigen wens in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een uitbouw van 180 cm of 120 cm aan de achterzijde en ervaar nog meer wooncomfort. Creëer een inloopkast of voeg twee slaapkamers samen tot een grote, ruime slaapkamer.

Type C (2 woningen):
In Woningtype C komt alles samen: ruimte, comfort, en een übermodern sfeerbeeld. Op zoek naar een licht interieur waarmee je alle kanten op kunt? Dan valt dit hippe huis in een historierijke omgeving vast in de smaak. Type C is een tweekapper aan de oostkant van de Tricotage. De lichtgrijze bakstenen gevel sluit aan op de overige woningen van De Tricotage, en het exterieur is aangepast aan de Leliestraat: een smalle straat met lage woningen. Daarom telt Woningtype C één verdieping.

Kenmerken:
- Bouwnummers 33 en 34;
- Tuin gelegen op het zuidwesten;
- Toegang tot de tuin vanaf het tuinpad;
- Parkeren op openbare parkeerplekken;
- Woning voorzien van een berging.

Er is veel ruimte op de begane grond én het platte dak zorgt ervoor dat de bovenverdieping optimaal benut kan worden. Type C biedt twee slaapkamers.

Type D (1 woning):
Wie denkt dat je in een stad niet ruimtelijk kunt wonen, heeft het mis! Woningtype D op De Tricotage geeft je namelijk het beste van beiden: een grote tuin en ruime inrichting, met het Tilburgse stadscentrum om de hoek. En die ramen zijn er niet voor niets; ze kijken namelijk uit op het naastgelegen park. Tel daar de bredere tuin bij op en je hebt niet alleen de grootste, maar ook de groenste woning van De Tricotage!

Kenmerken:
- Bouwnummer 15;
- Tuin gelegen op het westen;
- Toegang tot de tuin vanaf het gangpad
- Parkeren op openbare parkeerplekken;
- Woning voorzien van een berging;
- Een uniek ingebouwd bankje in de voorgevel.

De D-woning telt drie slaapkamers en de begane grond is uitgebouwd. Daardoor is deze woning groter dan de aangrenzende A-woningen op het terrein. Midden tussen het groen heb je met type D dus de ultieme Tricotage-ervaring: ruimtelijk, overzichtelijk en levendig. Een rustige plek midden in de stad.

Rabo Groenhypotheek:
Het streven is om de woningen op te leveren met een EPC-waarde van 0,26 of lager. De EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt) drukt uit hoe energiezuinig een woning is. Deze waarde geeft aan hoeveel energie er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde, hoe energiezuiniger de woning en hoe beter voor ons klimaat. Daarnaast kom je met deze EPC-waarde in aanmerking voor de Rabo Groenhypotheek. Met de groene hypotheek krijg je tijdens de eerste tien jaar korting op de hypotheekrente. De voordelen van een groene hypotheek bij de Rabobank:

- Netto maandlasten in het begin het laagst;
- 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente;
- Speciaal voor duurzame nieuwbouwwoningen met een Groenverklaring.

 
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 266.500,- - € 345.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 83 m² t/m 115 m² Inhoud 329 m³ t/m 455 m³ Perceeloppervlakte 77 m² t/m 118 m² Start Verkoop 26-10-2019 Aantal kavels 34 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 4 Woningtypen Woonhuis

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
 • Te koop
   in Tilburg 5014 BB
  Prijs € 302.500,- tot € 345.000,- Status Beschikbaar
  Type A
  • Te koop
    in Tilburg 5014 BB
   Prijs € 300.000,- tot € 335.000,- Status Beschikbaar
   Type B
   • Te koop
     in Tilburg 5014 BB
    Prijs € 266.500,- tot € 327.000,- Status Beschikbaar
    Type C
    • Te koop
      in Tilburg 5014 BB
     Prijs € 335.000,- tot € 335.000,- Status Beschikbaar
     Type D

     Contact

     Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
     Persoonsgegevens
     Adresgegevens
     Contactgegevens
     Opmerkingen
     Privacy
     Ik ga akkoord met de privacyverklaring

     Persoonsgegevens

     Contactgegevens

     Privacy
     Ik ga akkoord met de privacyverklaring

     Nieuwbouw inschrijven

     Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.