Skip to main content

Hilvarenbeek – Petershemstraat 3

Verkocht
Koopprijs
€ 375.000,- k.k.
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Woonoppervlakte
77 m2
Perceel oppervlakte
296 m2
Bouwjaar
1956

Omschrijving

Moderne en instapklare 2-onder-1-kap-woning gelegen in de gewilde en kindvriendelijke wijk “Elsakkers”. De woning is in 2012 gemoderniseerd en verkeert in uitstekende staat. De woning beschikt over drie slaapkamers en een zeer ruime en privacy biedende tuin gelegen op het zonnige zuiden/oosten. Vanuit de tuin heeft u een fraai zicht op de “Bikse toren”. De woning is centraal gelegen op korte afstand van basisscholen, speeltuintje(s) en het centrum van Hilvarenbeek. Het gezellige centrum van Hilvarenbeek staat bekend om zijn vele voorzieningen zoals restaurants, terrasjes en winkelcentrum “Hilverhof”. Met de auto bereikt u in korte tijd het centrum van Tilburg of de snelwegen richting zowel Breda, Eindhoven als ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast staat Hilvarenbeek bekend om zijn ligging nabij België en natuur zoals landgoed ”Gorp en Roovert” en natuurgebied ”Annanina’s rust”.

Woonoppervlakte: circa 77 m²
Garage: circa 15 m²
Perceel: 296 m²
Energielabel: E (geldig tot 14-10-2026)
Bouwjaar: 1956

Begane grond:
De hal/entree geeft toegang tot de toiletruimte, garderobe, meterkast (8 groepen) en de keuken. De moderne toiletruimte is volledig betegeld en voorzien van een hangend toilet en een fonteintje. De luxe keuken is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft een keukenblok in rechte opstelling. De keuken is voorzien van veel gemakken. Zo vindt u hier een gaskookplaat, RVS afzuigkap, oven, vaatwasser, RVS spoelbak en een koelkast. Vanuit de keuken heeft via een deur toegang tot de achtertuin. Ook heeft u vanuit de keuken toegang tot de kelder. Het woongedeelte vindt u aan de rechterzijde van de woning en strekt zicht over de volledige diepte van de woning. Het zitgedeelte vindt u aan de voorzijde van de woning en het eetgedeelte aan de achterzijde. In het midden van de ruimte vindt u een sfeervolle gashaard. Aan de achterzijde heeft u via openslaande deuren toegang tot de achtertuin. De begane grond is zeer strak afgewerkt met een houten vloer (met vloerverwarming) en stucwerk op de wanden en plafonds. Bij de modernisatie van de woning in 2012 is al rekening gehouden met het plaatsen van een uitbouw aan de linkerzijde van de woning. Zo is de voorbereiding voor vloerverwarming namelijk al aanwezig in de kelder.

Verdieping:
De overloop geeft toegang tot de drie slaapkamers, de badkamer en de washoek. Twee slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de woning en één aan de achterzijde. Zowel de overloop als slaapkamers zijn uitstekend afgewerkt met een houten vloer en stucwerk op de wanden en plafonds. Twee van de slaapkamers beschikken daarnaast over een handige vaste kast. De hoogwaardig afgewerkte badkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en is volledig betegeld. Daarnaast is deze voorzien van een dubbele wastafel in meubel, ligbad, ruime inloopdouche en vloerverwarming.

Zolder:
Deze verdieping is bereikbaar via een vlizotrap op de overloop. Naast veel handige bergruimte vindt u hier ook de opstelling van de CV-ketel (Remeha Calenta 40c, 2012). De mogelijkheid bestaat om van deze verdieping extra woonruimte te maken door het plaatsen van een vaste trap.

Tuin & garage:
De woning is gelegen op een groot perceel van 296 m² en heeft een tuin direct aan de achterzijde en aan de zijkant. Door de ligging van de tuin heeft u de gehele dag volop zon en biedt deze zeer veel privacy. Het gedeelte van de tuin aan de achterzijde van de woning is volledig voorzien van sierbestrating en heeft een buitenkraan. Vanaf dit terras heeft u toegang tot de zijtuin en de vrijstaande garage. De zeer ruime zijtuin (ca. 13 bij 14 meter) is zeer netjes aangelegd met sierbestrating, gazon en plantenborders. Vanuit de tuin heeft u een fraai zicht op de “Bikse toren”. In de hoek van de tuin vindt u daarnaast een tweede terras en via een poort heeft u toegang tot de parkeerplaats op eigen terrein. De parkeerplaats is via de straat bereikbaar. Zo bent u altijd verzekerd van parkeergelegenheid. De vrijstaande stenen garage is ca. 15 m² groot en heeft een kanteldeur. Er zijn vele mogelijkheden met de garage. U kunt deze bijvoorbeeld in zijn geheel verwijderen en op een ander plaats opnieuw bouwen of een overkapping bouwen aan de zijkant tegen de garage.

Kenmerken:
– moderne en instapklare woning met drie slaapkamers;
– begane grond en badkamer voorzien van vloerverwarming;
– ruime tuin gelegen op het zonnige zuiden/oosten;
– gelegen op een groot en privacy biedend perceel van 296 m²;
– vrijstaande garage van ca. 15 m² en parkeerplaats op eigen terrein;
– woning in 2012 nagenoeg volledig gemoderniseerd;
– woning is voorzien van energielabel E (geldig t/m 14-10-2026);
– gelegen nabij het centrum van Hilvarenbeek met vele voorzieningen;
– gelegen nabij bossen en natuur zoals landgoed ”Gorp en Roovert” en ”Annanina’s rust”;
– in de koopovereenkomst zal de “ouderdomsclausule” worden opgenomen.

Hilvarenbeek:
Hilvarenbeek staat bekend om zijn vele voorzieningen zoals winkels, terrasjes en eetgelegenheden. Op het dorpsplein, de Vrijthof, worden vooral in de zomermaanden verschillende activiteiten georganiseerd. De Vrijthof wordt ook wel het mooiste groene plein van Brabant genoemd. Zo heeft dit plein een bijna 350 jaar oude lindeboom, de meer dan 1000 jaar oude St. Petrus kerk, het gemeentehuis en een authentieke bierbrouwerij. Het gehele plein is omringd door bomen. Hilvarenbeek is een sprankelende gemeente met veel actieve verenigingen en clubs. Rond het prachtige dorp liggen bossen die doorlopen tot in België. Deze omliggende bossen, heide en akkers bieden een ideale omgeving voor kinderen, fietsers, paardenliefhebbers en wandelaars. Hilvarenbeek is middels een vierbaansweg met Tilburg verbonden, evenals met de A58. Breda, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven liggen op circa 25 minuten rijden. Terwijl u vanuit Hilvarenbeek al in 15 minuten rijden in het centrum van Tilburg bent.

Plattegronden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 375.000,- k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouwvorm

Soort
Eengezinswoning
Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1956
Bouwvorm
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
77 m2
Perceel oppervlakte
296 m2
Buitenruimte
0 m2
Inhoud
325 m3

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
TV kabel, Rookkanaal, Dakraam

Energie

Energieklasse
E
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel
Ketel
Remeha Calenta 40c

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Zijtuin
Liggingen
Aan rustige weg, In woonwijk
Positie
Zuidoost
Oppervlakte
182 m2

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren, Op eigen terrein

Overig

Energieklasse
E
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Kadastrale gegevens

Gemeente:
Hilvarenbeek
sectie:
D
Perceelnummer:
3084
Index:
Eigendomssituatie:
Volle eigendom

Transparant Makelaars

Hogeschoollaan 231
5037 GC Tilburg
013-4676107
info@tm-makelaars.nl
KvK nummer: 66359600
BTW nummer: NL856512011B01

Openingstijden

Maandag 8.30 – 17.00
Dinsdag 8.30 – 17.00
Woensdag 8.30 – 17.00
Donderdag 8.30 – 17.00
Vrijdag 8.30 – 17.00
Zaterdag gesloten*
Zondag gesloten

* ’s Avonds en op zaterdag op afspraak geopend.

Interesse?

Neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!