Skip to main content

Woning verkopen

Uw woning verkopen is geen alledaagse bezigheid, maar wel een belangrijke stap in uw leven waarbij deskundigheid en goede begeleiding van groot belang zijn. Hieronder zetten wij stapsgewijs voor u uiteen hoe wij u kunnen begeleiden bij de verkoop van uw woning.

Het marketingplan opstellen

Goede marketing is bij de verkoop van uw woning zeer belangrijk. Het is niet alleen essentieel dat zo veel mogelijk kopers weten dat uw woning te koop staat ook de manier waarop uw pand wordt gepresenteerd is belangrijk. Voordat wij met de verkoop starten versturen wij u ter goedkeuring een uitgebreide conceptbrochure. Deze brochure met uitgebreide fotoreportage en plattegronden is de basis voor de promotieactiviteiten. Bij start van de verkoop wordt uw woning aangemeld in het NVM-netwerk (Tiara). Een database waarin het woningaanbod van de ruim 3.600 NVM-makelaars dagelijks wordt geregistreerd. Al deze collega’s zijn dus vrijwel direct op de hoogte van het te koop komen van uw woning, zodat zij ook hun klanten hierover kunnen informeren. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw woning op de websites www.funda.nl en www.tm-makelaars.nl wordt geplaatst. Tevens zullen we een social media  campagne opstarten. In overleg met u kan er gekozen worden voor extra promotiemiddelen zoals het adverteren in de regionale dagbladen en speciale tijdschriften. Tevens wordt het moment van plaatsing van een tuin- of gevelbord met u besproken.

Foto’s

Transparant Makelaars maakt gebruik van een professionele fotograaf. Deze zorgt ervoor dat de foto’s waarmee uw woning gepresenteerd wordt op internet en in andere media, van de hoogste kwaliteit zijn. Tevens zal de fotograaf een 360 graden foto’s in uw woning maken. De 360 graden foto’s zullen op Funda gepubliceerd worden zodat een geïnteresseerde alvast “een rondje in de woning kan maken”.

Het huis gereed maken voor de verkoop

Is alles voor de verkoop van uw woning geregeld, zorg er dan voor dat uw woning er netjes bij staat. De kijkers moeten bij uw huis direct het gevoel hebben dat het er prettig wonen is. Een complete verbouwing hoeft u hiervoor niet uit te voeren. Verhelp alleen wel kleine mankementen, zoals bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg er daarnaast voor dat de tuin er uitnodigend uitziet. Hou er rekening mee dat bezoekers achter alle deuren willen kijken. Onze verkoopstylistes zullen u hierin bijstaan en zij zorgen voor een adviesrapport welke een afzonderlijk advies geeft voor alle ruimtes. Mocht u zelf niet de mogelijkheid hebben om hun adviezen op te volgen, dan maken de stylistes altijd graag een offerte om u alles uit handen te nemen.

Woning verkopen Tilburg en Omgeving

Tekeningen

Om de geïnteresseerden een compleet beeld van uw woning te geven, is het ook belangrijk om de afmetingen van de ruimtes in een duidelijke tekening te publiceren in de brochure. Transparant Makelaars verzorg deze tekeningen geheel voor u. Wij vragen u tekeningen van uw woning aan te leveren. Heeft u deze niet,  of zijn deze niet correct,  dan komt Transparant Makelaars de woning voor u opmeten zodat de tekeningen compleet zijn. Om de geïnteresseerden in een zo vroeg mogelijk stadium juist te informeren over de woning,  zullen wij uw tekeningen om laten zetten in Floorplanner en deze op Funda publiceren. Geïnteresseerden kunnen hierdoor digitaal uw woning op Funda inrichten en een 3D projectie van de ruimtes bekijken.  Uiteraard zullen deze duidelijke en overzichtelijke tekeningen ook in uw verkoopbrochure worden gepubliceerd.

Ontzorging

Transparant Makelaars gaat verder dan de meeste makelaars. Mocht u niet in staat zijn of er gewoon weg geen voor tijd hebben om kleine gebreken op te lossen of uw tuin verkoopklaar te maken, dan kan Transparant Makelaars ervoor zorgen dat dit allemaal voor u wordt geregeld. Wij werken nauw samen met een team van professionals die voor u kleine gebreken aan uw woning kunnen oplossen of de tuin van uw woning verkoopklaar kunnen maken. De kosten van de diensten van deze externe professionals zijn niet bij onze courtage inbegrepen; het aansturen wel. Kortom,  u kunt het verkoop klaarmaken van uw woning met een gerust hart aan ons overlaten.

Woning verkopen Tilburg Transparant Makelaars

Social Media

Om uw woning op zo veel mogelijk manieren te presenteren en een zo groot mogelijke doelgroep te kunnen bereiken zal Transparant Makelaars uw woning ook op verschillende Social Media plaatsen. Uw woning zal dan ook geplaatst worden op Facebook, Instagram en Youtube.  Indien u zelf actief bent op Social Media kunt u uw eigen woning ook promoten. Hierdoor bereikt u,  samen met Transparant Makelaars, een zo groot mogelijke doelgroep.

De bezichtiging

De bezichtiging is een belangrijk onderdeel van de verkoop van uw woning. De bezichtiging wordt gecoördineerd en begeleid door ons kantoor. In overleg met u en de geïnteresseerde wordt het moment van bezichtigen ingepland. De bezichtigingen zullen door één van onze gekwalificeerde medewerkers gedaan worden. Wij zullen iedereen toelaten tot de woning. Het is bij ons niet zo dat er na 10 bezichtigingen een stop op de bezichtigingen komt. Direct na afloop van de bezichtiging brengen wij u verslag uit over onze bevindingen.

De onderhandelingen voeren

Bij onderhandelingen met gegadigden hebben wij als makelaar een adviserende functie. Iedere stap in het onderhandelingsproces wordt vooraf uitvoerig met u besproken. Uiteindelijk bepaalt u zelf met wie en tegen welke voorwaarden er een koopovereenkomst wordt gesloten. Naast de koopsom zijn nog een aantal andere voorwaarden van belang tijdens de onderhandeling; de datum van de eigendomsoverdracht, welke zaken bij de koop inbegrepen zijn, het opnemen van een bankgarantie / waarborgsom en de termijn van de ontbindende voorwaarden.

De koopakte

Nadat er met een koper overeenstemming is bereikt, stellen wij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden vastgelegd. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten en ontvangen koper en verkoper een exemplaar van de akte. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan. Dit kan echter uiterlijk tot de datum die hiervoor is vastgesteld in de akte.

Naar de notaris

Zodra de koopakte is ondertekend,  wordt deze door ons naar de notaris verzonden. Als de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Voorafgaand aan de overdracht komen wij samen met koper en verkoper bijeen in de woning en inspecteren of het pand in afgesproken staat wordt opgeleverd. Tevens worden op dit moment de meterstanden geregistreerd.

De financiële afwikkeling

Op de dag dat uw woning bij de notaris is overgedragen, worden in principe ook alle financiële zaken afgewikkeld. De koper betaalt de koopsom en daarnaast zorgt de notaris voor de verrekening van de lopende zakelijke lasten, zoals de onroerende zaakbelasting en de waterschapslasten. Ook vindt dan de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening van ons kantoor plaats.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan