Skip to main content

Een huis verkopen is spannend, er komt nogal wat bij kijken. Dit proces vereist zorgvuldige planning en kennis. Helaas maken veel verkopers fouten die hun kansen op een succesvolle verkoop kunnen verkleinen. Een NVM-makelaar helpt je om deze fouten te voorkomen. De makelaar kent het klappen van de zweep als geen ander en weet precies hoe het werkt.

Hieronder zetten we een aantal veelgemaakte fouten op een rij:

 

Het negeren van kleine reparaties
Kent u die losse deurklink of krakende traptrede die u al jaren negeert? Het is verleidelijk om kleine reparaties uit te stellen. Potentiële kopers kunnen echter afgeschrikt worden door gebreken. Hoe klein ze ook lijken, het kan een optelsom zijn. Neem de tijd om deze kleine klusjes aan te pakken voordat u uw huis te koop zet. Dit kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig proces.

 

Overprijzen
Het is begrijpelijk dat u het maximale uit de verkoop van uw woning wilt halen. Echter zal het overprijzen van uw woning juist averechts werken. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en uw woning zal dan langer op de markt blijven staan. Het is daarom belangrijk om een professional met een realistische blik naar uw woning te laten kijken. Door een realistische vraagprijs te stellen wordt uw woning competitief met vergelijkbare woningen in uw omgeving. Laat u daarom altijd door een NVM-makelaar begeleiden om een goede vraagprijs voor uw woning te bepalen.

 

Gebrekkige presentatie
De eerste indruk is van cruciaal belang bij het verkopen van een woning. Een rommelige, ongeorganiseerde ruimte kan potentiële kopers afschrikken voordat ze zelfs maar de kans krijgen om de ware potentie van uw woning te zien. Neem de tijd om uw woning te stylen en te presenteren op een manier die de aandacht trekt van potentiële kopers. Dit omvat onder andere het verwijderen van overtollige spullen en ervoor zorgen dat de woning fris en netjes is. Een NVM-makelaar zal u ook adviseren op dit gebied. Het inschakelen van professionele hulp, zoals een vastgoedfotograaf of interieurontwerper, kan hierbij helpen en zal zichzelf terugbetalen in de uiteindelijke verkoopprijs van uw woning.

 

Gebrek aan marketing
Uw woning op de markt brengen zonder een doordachte marketingstrategie is als schreeuwen in een lege kamer; niemand zal het horen. Het is belangrijk uw woning op de juiste manier te adverteren voor maximale zichtbaarheid. Het inschakelen van een NVM-makelaar is dan ook onmisbaar. Met zijn ervaring, netwerk en geavanceerde marketingtools wordt de presentatie zo optimaal mogelijk verzorgd. Dit zal onder andere variëren van het gebruik van Funda tot aan sociale media.

 

Onderschatting van juridische en financiële aspecten
Het proces van het verkopen van een woning omvat meer dan alleen het tonen van de woning aan geïnteresseerde kopers. Het omvat ook juridische en financiële aspecten waarvan het zeer belangrijk is om deze juist te formuleren. Een NVM-makelaar zal u hierbij volledig begeleiden en ervoor zorgen dat alles correct wordt vastgelegd: de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden, de meldingsplicht en bijvoorbeeld de lijst van zaken. Pas wanneer alles in orde is, kan er worden getekend.

 

Emotionele betrokkenheid bij onderhandelingen
Een andere veel voorkomende fout die verkopers maken tijdens het verkoopproces is te veel emotioneel betrokken raken bij onderhandelingen. Het is begrijpelijk dat u een sterke band heeft met uw woning. Maar tijdens de onderhandelingen is het belangrijk om deze emoties opzij te zetten en rationeel te blijven. Te veel emotionele betrokkenheid kan leiden tot irrationele beslissingen die de verkoop en de uiteindelijke opbrengst van uw woning negatief beïnvloeden.

 

Het verkopen van een woning kan een uitdagende onderneming zijn. Maar met de juiste begeleiding en aanpak van een NVM-makelaar wordt het verkopen van uw woning een soepel en bevredigend proces.