Skip to main content

Een van de meest booming wijken van Tilburg op dit moment? Dat is zonder twijfel De Blaak. Deze wijk in het zuidwesten van Tilburg is rijk aan groene bossen, vijvers en perfect gelegen ten opzichte van vele voorzieningen. De Blaak is een zeer kindvriendelijke woonwijk en omgeven door parken en platsoenen. Ben jij op zoek naar rust, maar wil je ook de reuring van de stad op fietsafstand? Dan is een woning in De Blaak misschien wel dé ideale keuze voor jou en je gezin.

Een aantal weetjes over deze gezellige wijk op een rijtje.

‘Blak’

De naam Blaak is afgeleid van de vroegere vennen in het gebied, die in de zomer vaak droog stonden. Deze vennen werden in het Zuid-Nederlands ‘blak’ genoemd, wat ‘stil, rustig water’ betekent. De straatnamen van De Blaak zijn vernoemd naar verschillende wateren of water gerelateerde termen. Neem bijvoorbeeld de Stroomlaan, Weteringlaan en Deltalaan. Zelfs de fietspaden hebben een naam in deze stijl.

Schotse hooglanders in je achtertuin

Wonen in een gezellige buurt midden in het groen? De Blaak wordt omringd door een prachtig bos van maar liefst vier hectaren. In dit indrukwekkende natuurontwikkelgebied vind je zelfs een kudde langharige Schotse hooglanders! Dé plek om met de kinderen een zondagmiddag wandeling te maken of in alle rust bij te komen van een drukke werkweek.

 

 

 

 

 

 

Winkelcentrum De Blaak

Midden in het hart van de wijk ligt winkelcentrum De Blaak. Je vindt hier alle essentiële winkels die je nodig hebt op steenworp afstand. Naast een ruime Jumbo supermarkt, vind je er ook lokale ondernemers zoals de Keurslager en bakkerij, maar ook een sfeervolle bloemenwinkel, kapsalon, drogisterij en nog veel meer. Wil je uitgebreider shoppen? Het centrum van Tilburg is met de fiets gemakkelijke en snel te bereiken.

Spelen naar hartenlust

Heerlijk rondrennen en ravotten kan in speeltuin De Blaak. Deze recent gerenoveerde speeltuin inclusief kabelbaan is een paradijs voor kinderen in de buurt. Daarnaast stimuleert de wijk haar bewoners om gezond te leven en voldoende te bewegen. Met die reden werd de beweegtuin aangelegd, die zich naast de speeltuin bevindt. Hier vind je verschillende toestellen om de beweging te stimuleren van jong en oud.

Hofstede de Blaak

Omringd door groen staat het prachtige landhuis De Blaak. Dit imposante rijksmonument dat vroeger diende als buitenverblijf en boerderij is inmiddels omgetoverd tot een wijkcentrum en restaurant. Het restaurant, Hofstede de blaak, biedt de mogelijkheid om te dineren in de oude rustieke uitstraling. Zo waan je jezelf in het begin van de 20e eeuw, maar met een overheerlijke menukaart van 2022.

Bekijk ons ruime aanbod in De Blaak

Leave a Reply