Skip to main content

Je zult ongetwijfeld verhalen horen hoe moeilijk het is om een woning te bemachtigen op dit moment. De vraag naar koopwoningen is erg groot en het aanbod erg klein. Dit heeft als gevolg dat er per beschikbare woning veel kandidaten zijn. Zodra de woning op Funda verschijnt, zijn veel potentiële kopers bij veel makelaars al te laat en kan er geen bezichtiging meer gepland worden.

Bezichtiging niet mogelijk
Steeds vaker verschijnen bij verschillende makelaarskantoren de teksten op Funda dat een bezichtiging inplannen niet meer mogelijk is, vanwege de overweldigende belangstelling. Het geringe aanbod wat er is wordt hierdoor ook nog eens onbereikbaarder voor veel potentiële kopers. Hierdoor wordt het de potentiële kopers nog moeilijker gemaakt in deze markt. Er zijn makelaars die bijvoorbeeld maximaal 15 bezichtigingen bij woningen plannen.

Ook zien we regelmatig dat woningen al verkocht zijn voordat ze op Funda verschijnen. Hierdoor worden vaak potentiële kopers buitenspel gezet.

Potentiële kopers worden buitenspel gezet
Naast het feit dat de potentiële kopers buitenspel worden gezet, is het voor de verkopers ook van belang dat iedereen de kans krijgt de woning te bezichtigingen en eventueel een bod uit te brengen. Hoe meer mensen de woning bekijken, des te meer biedingen er gegenereerd zullen worden. Het  uiteindelijke verkoopresultaat zal hierdoor ook hoger zijn.

Wij adviseren dan ook een makelaar te kiezen die alle potentiële kopers in staat stelt de woning te bezichtigen. Een makelaar die tevens gebruik maakt van Funda, hun website en de sociale media. Het mes snijdt aan twee kanten met deze werkwijze. Aan de ene kant worden de woningzoekende hierbij geholpen en aan de andere kant realiseert de makelaar hierdoor het maximale verkoopresultaat voor zijn klant.  

Goedkoop is duurkoop
Mensen die hun woning willen verkopen worden vaak verleidt met een lage courtage waardoor de makelaar goedkoop lijkt. Echter communiceert deze makelaar vaak niet dat hij maar een beperkt aantal kijkers toelaat. Wij adviseren daarom om jouw makelaar te vragen of hij het aantal bezichtigingen limiteert. Indien de makelaar de bezichtigingen limiteert, werkt dit niet in het voordeel van de verkoper. Dit resulteert uiteindelijk in een lagere opbrengst van de woning, waardoor in deze letterlijk “goedkoop is duurkoop” geldt.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op!

Leave a Reply